Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Risk

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ro Britten driver tillsammans med en äldre partner en revisionsbyrå i Newbury i mellersta England. I trakten har många hästägare, tränare och jockeyer etablerat sig. De flesta av dem är klienter till Ro. Som revisor har han en unik inblick i omgivningens ekonomiska helhet. Han ser genast om intäkter på ett håll motsvaras av utgifter på andra. Hans djupt rotade känsla för rättvisa förmår honom att utan dröjsmål slå larm då han finner oegentligheter. Hans agerande har gjort honom till en aktad och samtidigt fruktad person.
Vid sidan av sitt yrke är han en hängiven och framgångsrik amatörjockey med steeplechase som specialitet. Efter ett lyckat lopp, han vinner en av Englands förnämsta hästkapplöpningar - Golden Cup, blir han kallad till en ambulans som just skall föra en störtad ryttarkollega till sjukhus.

Ro går rakt i en fälla, Då han kommer fram blir han slagen medvetslös och förs bort. Han vaknar till sans i totalt mörker men orienterar sig efter hand. Han erfar att han befinner sig till havs ombord på en större segeljakt. Han är helt isolerad i förpiken och har rika tillfällen att begrunda sin situation och att tänka på vänner och ovänner - särskilt på dem som genom hans medverkan hamnat i fängelse för ekonomiska brott.

(Wahlström & Widstrand, 1980)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

221

Språk

Översättare

Namn

Utgivningstid

Sidantal

283

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk