Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tigerns språng

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vi behöver inte bedyra varandra någonting för att veta att vi är vänner för alltid, säger Toby till Sarah och reser iväg utan att ens säga adjö.
Sarah blir kvar i London med sin mor - en berömd skådespelerska, svag, självupptagen och helt uppslukad av teaterlivet. Tony var Sarahs informator, sanne vän och ständigt inspirerande sällskap. Utan honom får hon det svårt.
Sarahs villkor förändras på andra sätt. Hennes mor måste överge teatern efter en kärleksaffär med en känd politiker. Hon tar med sig Sarah till sina svägerskor som bor i ett underbart vackert hus på landet. Det är där Sarah får höra talas om de legendariska Ashingtonpärlorna, som går i arv i hennes fars släkt.
Sarahs far har alltid varit en man som gjort det ingen väntat sig av honom. Nu återvänder han till England efter många år på en teplantage på Ceylon. Med sig har han Clinton - en dominerande, samvetslös person som lyckas fånga Sarah i en fälla. Toby förstår hennes situation och skyndar till hennes hjälp...

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

316

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

368

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk