Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Joy Luck Club

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Joy Luck Club är namnet på en liten mahjongklubb som startas mitt under brinnande krig i Kina och återupplivas 1949 i San Francisco av fyra kinesiska kvinnor. Här spelar de, äter gott, skvallrar och berättar sina livshistorier. Fyrtio år senare har de alla döttrar, födda i USA, som lever sina egna liv med makar, jobb och barn.
Amy Tans roman rör sig mellan två kraftfält: det närmast feodala Kina och det nutida San Francisco. Med en unik förening av humor och värme, skarpsynthet och ömhet väver Amy Tan samman de åtta kvinnornas liv.
Joy Luck Club fick ett entusiastiskt mottagande vid utgivningen i USA och låg på bestsellerlistorna i närmare ett år. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Min far hade bett mig bli fjärde hörnet i Tur- och Glädjeklubben. Jag ska ersätta min mor, vars plats vid mahjongbordet har stått tom sedan hon dog för två månader sedan. Min far tror att det var hennes egna tankar som dödade henne.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

288

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

333

Förlag

Språk

Översättare