Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Expedition Neandertal

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mystiska försvinnanden i Pamirs otillgängliga bergstrakter blåser liv i den gamla myten om Snömannen. När en framstående paleontolog också försvinner skickas en expedition iväg för att ta reda på vad som hänt. Snart gör man skrämmande och sensationella fynd. Expeditionen spårar en grupp hominider som visar sig leva ett avundsvärt liv: de är växtätare, har inga vapen, dödar inga djur och lever i harmoni med sig själva och naturen. Men en utbrytargrupp som lärt sig av människan dödar och förstör allt som kommer i dess väg. Expeditionen har framför sig en konfrontation som kommer att bli mycket våldsam.

Expedition neandertal är en rafflande äventyrsroman som kan läsas med stor behållning av alla som fascinerats av Jean M Auels böcker. John Darnton är en Pulitzerprisvinnande journalist.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

315

Språk

Utgivningstid

Sidantal

415

Språk

Översättare