Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pereat mundus

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

På Institutet för transporter pågår försök med överföring av hela människosinnet till virtuella maskiner. Håkan är ett av de förs­ta provexemplaren. Professor Massa kon­staterar snart att Sekundär-Håkan visar prov på större intelligens än Primär-Håkan.

Förutom ett par dussin män med namnet Håkan spelar Doktor Keinolempi en central roll. Hans terapeutiska verksamhet bedrivs huvudsakligen via internet och antalet kli­enter som han behandlar växer snabbt. Han är inriktad på tvångsbeteenden och beroenden, gärna med sexuell prägel, och försöker på sitt sätt hjälpa. Men så börjar han få långa e-brev från Håkan, som ser världens slut komma allt närmare.

Leena Krohns senaste roman kan beskrivas som en hårresande rysare eller en intelligent drift med det virtuella samhällets utveckling på bekostnad av det mesta. Välj själv.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Också Håkan hade en hjärna. I Håkans hjärna fanns inget program utan miljontals till varandra kopplade hjärnceller, ett jättelikt, dynamisk nätverk.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

303

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

302

Förlag

Språk