Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Löpgravsvägen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Matti är ingen bråkstake, han dricker inte, han älskar lugn och ro – men hans fru Helena har lämnat honom. Hon tog deras femåriga dotter med sig och flyttade hem till en väninna.
Matti har varit hemmapappa sedan dottern föddes. Han har tagit hand om henne, skött hushållet, städat, lagat mat och bakat så att Helena har kunnat arbeta och ägna sig åt sina fritidsnöjen. Han ser sig som en hemmafrontskämpe i kvinnornas befrielsekrig. Ska detta bli hans lön?
Nu krävs handling, inte ord. Han minns att Helena tidigare hade drömt om ett eget hus, men då var han själv inte intresserad. Planen är enkel: om han hittar ett hus får han tillbaka sin familj.
Matti agerar med militär precision. Beväpnad med kikare, bandspelare och anteckningsbok spanar han systematiskt i Helsingfors villakvarter. En och annan husägare visar handgripligen att de inte uppskattar hans närgångenhet, men en ärrad frontkämpe som Matti tvekar inte att ge igen.
Till slut finner han drömhuset: en gammal trivsam kåk på Löpgravsvägen, passande nog byggd för krigsveteraner. Det huset måste han bara ha. Ingenting får stå i vägen för hans lycka.
I krig och kärlek är allt tillåtet. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Jag sitter i gungan under äppelträden och sopar med mina bara fötter i gräset. Det är en eftermiddag i augusti, bastun står på värmning. Snart kliver de ur bilen och så går vi in och badar tillsammans. Innan dess ska jag ge mat åt den som har gett mig sitt allt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

297

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

334

Förlag

Språk