Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Människan uppträder under holocen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Sedan veckor störtar regnet ner över en bergsby i Tessin. Med den ensammes vakenhet och fantasi registrerar den åldrige herr Geiser de små tecknen på en möjlig katastrof. Skall dammen brista, finns det risk for ett jordskred som kommer att krossa och begrava bynl Herr Geiser läser i uppslagsverk om geografi, geologi och klimat, han läser i Bibeln och i historieböcker och skriver av det han inte får glömma. Han klipper också ur tänkvärdheter och fyller till slut husets alla väggar med notiserna.
Men det som hotar honom är skredet i hans eget medvetande, inte byns förintelse utan hans egen: regnet mumlar om hans egen dod. En gång försöker herr Geiser fly, till sin egen dotter och svärson i Basel. Men när han når bergspasset, vänder han tillbaka. Doden väntar ju också i Basel.
Max Frisch berättar om en mans sista vardagar, om hur han förstår att han skall ingå i naturens omedvetenhet. Det är en berättelse utan klagan, ordkarg och exakt.
Schweizaren Max Frisch är internationellt erkänd som en av de allra främsta tyskspråkiga författarna av i dag. Senast utkom på svenska hans självbiografiska roman Montauk.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

137

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

en berättelse

Utgivningstid

Sidantal

128

Språk