Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Maskerat brott

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En överspänd tjugotvååring kastade in en handgranat i baksätet på den amerikanske ambassadörens bil. Ambassadören dog inom några minuter. Sveriges statsminister for till USA för att bättra på landets goodwill. När han kom hem hade hans dotter och dennas barnsköterska kidnappats. Spårlöst försvunna. Ett brev uppmanar honom att låta ambassadörmördaren lämna landet. Men det finns andra kort i leken, och dem blandar den debuterande författaren med en sådan skicklighet att den mest tränade deckarläsare inte förmår sortera dem i rätt ordning före dramats förbluffande upplösning.
Olle Högstrand är en man som kan sitt Stockholm – som är politiskt väl orienterad – som vet hur psalmerna går, när politiska högdjur intervjuas och som grundligt känner till polisens slitiga jobb. Han är en driven berättare och realist, som befolkar boken med personer man känner igen – från vår dagliga värld, från tidningarnas spalter, från gatulivet. Atmosfären är omisskännlig – den luft som andas in av halv- och helfigurerna i Stockholms undre värld, chansernas liv. Och mitt i spänningen ler man, under polisens sökande, under kidnappartrions väntan i vånda, medan man i rasande tempo förs fram till den våldsamt överraskande finalen.

("förlagets text" / hämtat från deckarsidorna.se)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

216

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

229

Förlag

Språk