Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I största hemlighet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"I största hemlighet" utspelar sig i sekelskiftets England. Samuel Fairbrother har blivit en mäktig man och hans nya ställning kräver en mer imponerande bostad. Snart är han ägare till en herrgård med trettiofyra rum, ett hus som tydligt demonstrerar hans nyvunna rikedomar. I köpet ingår en stor stab med tjänstefolk under ledning av butlern Roger Maitland, som till skillnad från den burduse och bufflige nya ägaren är både bildad och världsvan. Så inleds en kamp mellan husbonde och tjänare. Maitland hotar med att sluta men Samuel inser att butlern är oumbärlig. Han har mycket att lära sin husbonde när det gäller att föra sig i den fina världen. Efter några år lämnar Samuels hustru honom sedan hon upptäckt att han varit otrogen. De åtta barnen växer upp, och en efter en flyttar de hemifrån, alla utom äldsta dottern Janet som är faderns ögonsten. Under en lång tid har det funnits starka, outtalade känslor mellan henne och Roger Maitland. När de båda slutligen öppet visar sin kärlek och trots skillnad i ålder och social status vill gifta sig blir Samuel rasande. Aldrig att han tänker tillåta en sådan mesallians. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Bara ett par minuter efter det att droskan hade kommit ut ur den mörka tunneln av träd och ut på den solbelysta uppfartsvägen stannade den och Samuel Fairbrother steg ur. Han tittade upp på kusken och sa bryskt: "Vänta här!"
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

298

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

364

Förlag

Språk

Översättare