Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Reality show

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Utifrån sett är advokat Bosse Lönnholms liv perfekt. Han har en underbar fru och en begåvad dotter. Han är delägare i advokatbyrån Stenvall, Broman & Walkama som har långa anor. På fritiden njuter han av att måla och har haft turen att få använda en klients tomma bostad i södra Helsingfors som ateljé.
En kväll träffar Lönnholm den vackra Sara i en bar. Sara blir intresserad av Lönnholms hobby och ber honom måla en av henne. Bosse Lönnholm går med på detta. Så småningom blir de vänner och Sara bjuder in Bosse som sin avec till en skvallertidnings maskerad.
Jake Mäkinen har lanserat en ny rafflande tidning kallad Veckan som koncentrerar sig på skvaller, sensationer och avslöjanden. Mäkinen ser inga problem i att bygga upp artiklar på basen av vaga antydningar och tidningen säljer bra.
På Veckans maskerad blir Jake Mäkinen intresserad av Saras nya avec, som han antar att hon har ett förhållande med. Fotografierna av Sara och Bosse dyker upp i skvallertidningen. Bosse Lindholms liv förändras i ett slag. Hur reagerar familjen på skvallret? Och advokatbyrån? Är det längre möjligt för honom att få sitt gamla liv tillbaka?
Johan Schmidts nya skarpa och spännande roman ställer aktuella moraliska frågor. Var går gränsen mellan det privata och allmänna, det privata och offentligheten? Vad allt kan sägas eller insinueras i yttrandefrihetens namn? Samtidigt beskriver romanen ett samhälle i förändring. Reality Show är en stark skildring av kollisionen mellan två världar. Finns det ännu idag utrymme för gångna tiders värden - att hjälpa andra och respektera privatlivet?
(Söderströms)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

En kall vind blåste längs gatorna från sydväst och regnet hade igen tilltagit då Bosse Lönnholm på kvällskvisten promenerade hemåt. Han gick med poplinrockkragen uppvänd och händerna i fickorna, till den grad i sina egna tankar att vädret såg ut att lämna honom oberörd.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

318

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

254

Språk