Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tre blinda möss

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Folk i Calusa blev chockade över det råa överfallet på Jessica Leeds, hustru till en av de största jordägarna i trakten. Hon blev våldtagen i stans köpcentrum strax före julafton.
Polisen arresterar tre vietnamesiska invandrare. Till allas förvåning blir de frikända i den följande rättegången. Rasande hotar Jessicas man Stephen offentligt att ta rättvisan i egna händer. En tid senare hittas de tre vietnameserna mördade och perverst stympade. Stephen anhålls omedelbart på mycket goda grunder.
Det är då Jessica vänder sig till försvarsadvokaten Matthew Hope. Och det är då en okänd älskare dyker upp. Och är då Matthew tvingas inse att de här fallen är betydligt farligare och explosivare än han – eller hans klient – någonsin anat! (Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Man vaknade varje morgon med blöta lakan, tung, fuktig luft, termometerns blodröda pelare redan uppe på tjugofyra grader, och man visste att temperaturen skulle klättra upp över trettiostrecket innan dagen var slut. Hettan var obarmhärtig i augusti.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

282

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

296

Förlag

Språk

Översättare