Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Döden genom vatten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ismay Sealand är övertygad om att hennes yngre syster Heather har mördat deras styvfar Guy. Antagandet är rimligt. Det var Heather som med uttryckslös min och blöt klänning ledde Ismay och deras mor till badrummet där de hittade Guy drunknad i badkaret. Var det ett olycksfall eller hade Heather gjort det för att skydda Ismay från Guys sexuella inviter?

Tolv år senare blir Ismay lämnad av sin pojkvän Andrew för en rik, ung kvinna ur bättre kretsar. Ismay är förtvivlad men samtidigt rädd att Heather ska mörda igen för att hämnas henne. Hon bestämmer sig för att berätta om sina misstankar för Edmund, Heathers blivande man. Sedan blir hon tveksam. Tänk om det ändå var ett olycksfall och Heather är oskyldig? Då hittas Andrews nya kvinna mördad i en park ...
På sitt brutala, lågmälda sätt väver Rendell skickligt ihop vitt skilda människors liv. Och för var och en har hon ett passande, drabbande öde i beredskap som svar på frågan om mord någonsin går att rättfärdiga.

(Natur & Kultur)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Språk

Översättare

Serie

Utgivningstid

Sidantal

334

Språk

Översättare