Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kliniken

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Under en stor lummig trädkrona i ett lugnt, välbärgat kvarter mitt i Los Angeles, hittas psykologiprofessorn Hope Devane brutalt mördad. Tre hugg och en strategisk placering av kroppen tyder på ett noga genomtänkt och ytterst kallblodigt mord. När Milo Sturgis och Alex Delaware kopplas in på fallet har tre månader gått och polisen har ännu inte hittat några ledtrådar.
Professor Devane var en kontroversiell kvinna, svala, vacker och oåtkomlig, gift med en torr, äldre akademiker – hennes totala motsats. Några nära vänner verkar hon inte ha haft. Mest känd var hon för att ha skrivit en succébok med tydligt mansfientligt innehåll.
Ju mer Milo och Alex börjar nysta i Devanes liv desto tydligare blir det att hon var en komplicerad person med många hemligheter. Vad gjorde hon egentligen på den obskyra kliniken där hon arbetade som rådgivare? Vilken roll spelade hon i den kommitté på universitet som skulle hjälpa trakasserade kvinnliga studenter och vilken koppling hade hon till den prostituerade Mandy? Frågorna är många och det är först när Devanes barndom och uppväxtavslöjas som bitarna faller på plats. (Baksidestext)
Huvudpersoner
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Gator där mord inträffar är sällan vackra. Men det var den här.
Skuggad av almar, en kort promenad från universitetet, kantad av haciendor och villor i kalifornisk kolonialstil ovanför gräsmattor lika släta som filtmattan på ett biljardbord.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
408
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
354
Språk
Översättare
Namn
Första publikation
ja
Språk