Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Passionen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mitt i den ryska vintern möts Napoleons unge kycklingkock Henri och den venetianska croupiern Villanelle. Tillsammans flyr de kriget för drömmarnas stad Venedig. Henri är en pojke med ett alldeles för stort hjärta och han förälskar sig handlöst i den märkliga Villanelle, som i sin tur har fått sitt hjärta stulet och undangömt i en glasburk i en garderob. Gränsen mellan saga och verklighet är utsuddad och passion i olika former genomsyrar berättelsen.

Det här är historien om Napoleons passion för kyckling och för sin Joséphine, det franska folkets passion för Napoleon och Napoleons kycklingkocks passion för sin ledare. Det handlar om Henris kärlek till Villanelle och Villanelles förkärlek för spel och för sin älskade.

Passionen berättar om vilka risker vi är beredda att ta och varför vi ofta sätter det som vi värderar allra högst på spel.

(Bazar)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

244

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

207

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

201

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Ny utg.: Bazar, 2007, 2008

Första publikation

ja

Språk