Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tystnad

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I 1600-talets Japan förbjuds kristendomen och förföljelser tar vid. De kristna tillfångatas, torteras och tvingas att avsvära sig sin tro. Några unga jesuitpräster från Portugal beslutar sig för att på illegal väg ta sig in i Japan, för att hjälpa de förtryckta kristna och ta reda på sanningen bakom de otänkbara ryktena om att den medbroder som varit deras beundrade lärare skulle ha avfallit. Väl där, ställs de inför sitt livs svåraste prövning.

Shusaku Endos klassiska roman utkommer här i översättning av Eiko och Yukiko Duke, samt med ett förord av filmskaparen Martin Scorsese och ett initierat efterord av Aasulv Lande.

I slutet av 2016 är det planerad premiär för Silence, Martin Scorseses filmatisering av Endos Tystnaden, med en stjärnspäckad rollista bestående av bl a Andrew Garfield, Adam Driver och Liam Neeson. Romanen har också filmatiserats tidigare – av japanske Nya Vågen-filmaren Masahiro Shinoda, vars tolkning hade internationell premiär på filmfestivalen i Cannes 1972.

(Atrium, 2016)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

204

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

187

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

351

Förlag

Språk

Lisätietoja

Förord: Martin Scorsese ; efterord: Aasulv Lande.
Första svenska upplaga 1971 med titeln: Tystnad.
Första upplaga i denna version 2016.