Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snömannen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det är november och vintern har kommit till Oslo. En liten pojke tittar ut genom fönstret på en snögubbe som någon gjort i trädgården. Varför ser den så otäck ut och varför stirrar den upp på honom i stället för ut mot gatan?
Nästa morgon är pojkens mamma borta och runt snögubbens hals sitter en halsduk…
Kommissarie Harry Hole på Oslopolisen kopplar ihop kvinnan som anmälts försvunnen med ett anonymt brev han fått från någon som kallar sig Snömannen. Snart upptäcker han att det förekommit fler fall där gifta kvinnor försvunnit spårlöst samma dag som den första snön fallit. Kan polisen ha att göra med en seriemördare och utmanar denne mördare Harry Hole personligen genom sina dåd?

(Piratförlaget)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det var den dagen då snön kom. Klockan var elva på förmiddagen när stora snöflingor utan förvarning föll från en färglös himmel och som en armada från yttre rymden la åkrarna, trädgårdarna och gräsmattorna i Romerike under sig. Klockan två var snöplogarna igång i Lillestrøm och när Sara Kvinesland klockan halv tre långsamt och försiktigt styrde sin Toyota Corolla SR5 mellan villorna vid Kolloveien låg novembersnön som ett duntäcke över det böljande landskapet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

441

Språk

Översättare

Undertitel

en Harry Hole-thriller

Utgivningstid

Sidantal

472

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk