Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tio rivjärn

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Verkställande direktören och nyutnämnde industrirådet Rauno Rämekorpi har nått de sextio. Det blir en stor uppvaktning, blommor i överdåd och en massa presenter. Dessvärre är hans hustru allergisk och blommorna måste bort illa kvickt. Men att helt sonika slänga bort dem verkar ju onödigt slösaktigt. Med den påhittige taxiföraren Seppo Sorjonen bakom ratten vidtar en eskapadrik resa genom det helsingforska samhällets alla sociala skikt. I en taxi fullastad med blommor bär det nämligen av på en besöksrunda till tio damer i åldrarna 30-70+ som Rauno Rämekorpi på endera sättet är bekant med. Flera av dem bjuder på överraskningar han inte kunnat drömma om.

(Brombergs)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Döden kommer frustande som ett jättelikt ånglok och krossar alla i sin väg, och den olyckan kan ingen undgå. På tåget till dödsriket skall kroppen en gång lastas, även om tidtabellen kan växla. Men före den sista resan kommer ålderdomen, och dessförinnan den övre medelåldern då man fyller sextio. När människan, särskilt mannen, hunnit så långt är det dags att börja invänta tågets avgång, sansa sig, varva ner, men det är inte alla som gör det.
Det ångade om verkställande direktören Rauno Rämekorpi när han klev ner från bastulaven i sitt radhus och gick och ställde sig på balkongen för att svalka sig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en erotisk fars

Utgivningstid

Sidantal

210

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

247

Förlag

Språk

Serie