Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bendoktorns dotter

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Ruth Young har passerat de fyrtio och lever i San Francisco med Art och hans två döttrar. Hon spökskriver framgångsrikt New Age-böcker och livet kunde vara ganska enkelt om det inte vore för hennes mor, en kinesiska som invandrade till Amerika på 50-talet. LuLing Young har blivit glömsk och kommer plötsligt med motstridiga uppgifter om hur gammal hon är och vem hennes egen mor var. Vad döljer sig bakom LuLings svåra minnen från barndomen i Kina? När modern får diagnosen Alzheimer bestämmer sig Ruth för att forska i det förflutna. En resa, kantad av skuld och skam, som leder till insikten om att det förgångna är vad vi väljer att minnas.


Amy Tans kanske mest självbiografiska roman hittills. En lika originell som allmängiltig berättelse om att bli mor till sin egen mor och om att bevara ett förflutet på väg att gå förlorat.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

363

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

329

Förlag

Språk

Översättare