Kristuslegender

Fulltext
Extern länk till en webbsida där du kan läsa verket i fulltext.

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Selma Lagerlöfs omtycka noveller om ödmjukhet, kärlek och medkänsla i nytryck. Det har gått mer än 100 år sedan Kristuslegender skrevs. Och den trycks ständigt i nya upplagor på olika håll i världen, senast i Danmark, Ryssland och Lettland. Nu kommer den åter på svenska, efter mer än 30 års frånvaro. Boken är illustrerad med flera samtida skolplanscher. Novellerna är hämtade ur ursprungsutgåvan och har kompletterats med några ur boken Legender. (Libris, 2012)

- - -


Kristuslegender är en novellsamling av Selma Lagerlöf, nobelpristagare i litteratur och ständigt aktuell och omtyckt, som utkom första gången 1904. Den innehåller omtyckta berättelser om ödmjukhet, kärlek och medkänsla där Lagerlöf på ett poetiskt sätt tolkar en följd kristuslegender. Novellerna är hämtade ur ursprungsutgåvan och kompletteras med några fler ur boken Legender.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

240

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

246

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

204

Förlag

Språk

Lisätietoja

Texterna hämtade ur: Kristuslegender ; Legender ; En saga om en saga