Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Avhopparen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Davina Graham är en av Secret Services skickligaste agenter, dubbelt användbar i vissa lägen för att hon är kvinna. Som till exempel när det gäller att bevaka den ryske avhopparen, Ivan Sasanov, vars kännedom om ryska hemligheter är av största vikt för väst.
Svårigheten att få Sasanov samarbetsvillig ligger i att han kräver att få sin hustru och dotter till sig - givetvis håller ryssarna dem som gisslan. Man förklarar därför från England att Sasanov är död - drunknad. En död kropp, omöjlig att identifiera, skickas för att övertyga ryssarna. Nu gäller det att snabbt smuggla ut mor och dotter ur Ryssland.
En komplicerad och ytterst dramatisk aktion iscensätts. Den innebär bland annat att Davina Graham måste resa till Ryssland som anonym turist. Men ryssarna låter sig inte så lätt duperas. Snaran dras åt...
På det personliga planet tillkommer ytterligare ett spänningsmoment. Davina Graham har motvilligt men oåterkalleiigt förälskat sig i Sasanov...
"Avhopparen" är en utomordentligt välskriven och otroligt spännande thriller om högt politiskt spel, med snabba scenväxlingar mot bakgrund av färgstarka internationella miljöer och med en fängslande kärlekshistoria i centrum.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

374

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

328

Språk

Första publikation

ja

Språk