Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Döden i Barcelona

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Privatdetektiven Pepe Carvalho är en illusionslös cyniker och en varmhjärtad misantrop som emellertid kan konsten att njuta av livets goda.
Stuart Pedrell, en skicklig och framstående affärsman, hade sagt att han skulle åka till Söderhavet och han var borta ett helt år. Men så hittas han en dag knivmördad i en av Barcelonas förorter. Vad gjorde han under det år han var borta? Den frågan ställer sig både den mördades familj och hans affärskompanjoner.
Pedrells anhöriga anlitar Carvalho, vars undersökningar för honom till olika delar av Barcelona. Till Ramblas och de små butiker som han älskar, men också till den fuskbyggda nya slum som smällts upp i stadens ytterkanter. Där ställs Carvalho inför synnerligen obehagliga överraskningar och gör häpnadsväckande upptäckter...

Manuel Vásquez Montalbán är ett av de hetaste namnen inom den spanska litteraturen och erhöll för Döden i Barcelona Svenska Deckarakademins pris för bästa översatta kriminalroman 1992.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[ett fall för Carvalho]

Utgivningstid

Sidantal

224

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

269

Språk