Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gorkijparken

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Gorkijparken, centrala Moskva. Vinter, midnatt. En patrullerande milisman upptäcker en upphöjning i snötäcket som visar sig dölja kropparna efter tre döda människor, en kvinna och två män. Milismannen tillkallar sin överordnade, förste utredare Arkadij Renko.
Renko är van vid enkla utredningar. Fylla, slagsmål, dråp. I det här fallet sannolikt tre som delat på en vodkaflaska i ett skyddat hörn av parken, fyllnat till, somnat och frusit ihjäl. Kropparna är lång i Moskva.
Men Arkadij renko inser snabbt att denna utredning kommer att bli annorlunda. Först är det närvaron av KGB-personal som oroar honom. Därefter det faktum att de tre alldeles uppenbart fallit offer för överlagt mord, och att kropparna avsiktligt vanställts för att förhindra identifiering.
Renko är en samvetsgrann polis. Långsamt och metodiskt bedriver han sin utredning, hela tiden med den obehagliga känslan att KGB bevakar varje steg han tar.

(början av baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

393

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

444

Förlag

Språk

Översättare