Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Din gråt kan stillas

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Detta är berättelsen om hur Martin Matthew Reilly växer upp till man, om barndomens förtrostan och förhoppningar, om ungdomens svärmiska förälskelser och bittra besvikelser, om tio år av hans liv på Irland vid en tid när tro, moral och samhälle skakades av häftiga omvälvningar och upproret drog fram över den gröna ön. Livet i en stilla småstad och på idylliska herrgårdar, brutala bilder från katolska internat, rebellernas brokiga Dublin: detta är också skildringen av en epok, ett storslaget panorama över irländskt liv och kynne, upplevelser av poesi och klarsynthet, kärlek och hat, hyckleriet, grymheterna, idealismen och illusionslösheten så som Martin Reilly möter dem. Mot ett myller av människoöden avtecknar sig en ung mans väg till insikt och mognad.

Michael Farrell var irländare, upplevde de år av oro och förändringar som hans stora epos skildrar och deltog själv i frihetsrörelsen. Han dog 1962. En vän, författaren Monk Gibbon, har bearbetat och fullbordat romanen, det livsverk Farrell aldrig fick färdigt.
En stor läsupplevelse – en roman jämförbar med ”Leoparden” och ”Dr Zjivago”!

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Innan mrs John Reilly satte sig ner till sina vinterkvällsbestyr i matrummet som också var vardagsrum i hennes hem i staden Glenkilly på Irland, räknade hon efter hur många Valeta-valser som stod på programmen för de två stundande balerna, Lantbruksbalen och Kricketbalen, och granskade listan över sina medhjälpare i handarbetsståndet vid den basar som också stod för dörren.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

459

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk