Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den osäkre älskaren

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Gueret är en kuschad liten bokhållare på en nordfransk fabrik. Plötsligt en dag händer något som förändrar hans liv: han hittar en juvelskatt vid foten av en slagghög och gömmer den på sitt inackorderingsrum. Hans värdinna, madame Biron, en livstrött kvinna i femtioårsåldern, finner juvelerna och kopplar ihop dem med ett rånmord hon läst om. Guerets rädsla för att hon skall ange honom förbyts i misstrogen belåtenhet över hennes nyväckta intresse och snart i våldsam passion. Det omaka paret väcker bestörtning och löje såväl i gruvorten som i Lille, dit de reser på helgerna för att slå runt på dyrbara krogar.

Gueret är sin älskarinnas slav i allt, men hans kärlek väcker hos henne bara en viss, trött ömhet - intill den stund då hon förstår att han inte är den hon trott...

Françoise Sagan har förlagt sin nya, omtalade roman till en annorlunda miljö. Men med sin sedvanliga psykologiska skarpsynthet, sitt karaktäristiska, lätta handlag och med stor känslomässig inlevelse berättar hon historien om den unge bokhållaren Guerets passion. Det är en stark återkomst av författaren till världssuccéer som "Ett moln på min himmel", "Något av ett leende" och "Tycker Ni om Brahms".

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Språk
Översättare
Undertitel
[roman]
Utgivningstid
Sidantal
174
Förlag
Språk
Översättare