Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Väljer du stormen

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Aili Nordgrens nya bok för läsaren mitt in i en upprörd tid och dess svallande händelser, en miljö av kriser och krig. Det är 1917 års s.k. smörkravaller i Åbo som bildar ramen och ger atmosfären kring några människor i och utanför arbetarrörelsens led, och vi får följa en del av dessa personer och deras öden vidare till Åland under inbördeskrigets spänningsfyllda månader.
Aili Nordgren har byggt sin roman på verklighetens grund och skildrar personer och händelser delvis med stöd av dokumentariskt material. Men hon har satt kött, blod och färg på dem med romandiktarens goda rätt. »Väljer du stormen» har blivit en livfull bok, där de enskilda episoderna är givna med åskådlig kraft och inlevelse och helheten avspeglar lidelsefullt engagerade människors syn på sitt samhälle och dess stormar.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Varm var dagen och luften tung att andas.
Inte ett moln på himlen, ingen vind från sjön. Den gamla domkyrkan såg ut över husen. Det är en stillnad i min stad som bådar storm.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

266

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

328

Språk