Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bitter avund

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Maris Matherly-Reed är en respekterad förlagsredaktör, dotter till förlagets grundare och gift med bestsellerförfattaren Noah Reed. Hon är känd för sitt osvikliga väderkorn när det gäller att hitta bestsellers bland alla manus som skickas till förlaget, och när hon en dag med posten får de första kapitlen av manuset "Bitter avund" blir hon trollbunden och vill omedelbart knyta författaren till förlaget.
Detta visar sig vara svårt, eftersom manusförfattaren använder sig av pseudonymen PME och inte har uppgett sitt riktiga namn. Men Maris lyckas spåra honom genom avsändaradressen till en nästan obebodd ö vid Georgias kust.

Författaren heter Parker Evans och är en rullstolsbunden, bitter man bosatt på ett isolerad bomullsplantage. Han vill inte avslöja något om sitt förflutna eller vem han är. Maris blir smickrad över att han vill arbeta med henne och ifrågasätter inte hans förklaring, att hennes goda rykte i branschen fått honom att välja just henne. Tillsammans går Parker och Maris igenom manuset. Berättelsen är en skrämmande historia om två vänner som ger sig ut på en båttur med en ung kvinna. Bara en person återvänder från båtturen ...

Ju mer Maris läser, desto säkrare blir hon på att det inte rör sig om en påhittad berättelse. Men hon anar inte att historien är knuten till hennes eget liv. Hon oroas alltmer av en tilltagande attraktion mellan henne och Parker, och återvänder till New York för att försöka rädda sitt äktenskap. Parker skickar regelbundet nya kapitel av sin berättelse, och så småningom grips hon av en fasansfull misstanke. Hon undrar hur väl hon egentligen känner sin egen man och börjar göra efterforskningar. De leder till skrämmande sanningar och avslöjande av ett fasansfullt brott. Så småningom inser hon att någon utnyttjar henne för att utkräva en efterlängtad hämnd ...
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

520

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

347

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk