Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

American psycho

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Patrick Bateman är ung, snygg, välutbildad och intelligent. Dessutom är han rik, med privatförmögenhet och goda inkomster från Wall Street. Han rör sig i fina kretsar, på Manhattan, klär sig dyrt och har exklusiv smak. Ingen anar vad som döljer sig bakom den perfekta fasaden.

American Psycho är en grym bok, dels i de fruktansvärda scenerna av våld och vansinne, dels i skildringen av en värld där moral ersatts av mode, där människor värderas som varumärken och där egoismen dikterar de mänskliga relationerna. En tom och ytlig och till sist omänsklig värld. Det är en skakande roman men samtidigt en storartad samtidsskildring och karakteristik av en människotyp. Här finns också humor och satir och en stil som röjer en stor författare, en modern moralist.

American Psycho av Bret Easton Ellis, född 1964, är en av de mest skrämmande böcker som skrivits om vår tid. Den kom 1991 och skildrar en värld där moral ersatts av mode, människovärde av varumärken och där egoismen upphöjts till norm.

(Norstedt)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

447

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

412

Förlag

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket