Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Epepe

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det värsta var oförmågan att nå kontakt. Språket och alfabetet i den myllrande jättestaden liknade inte något av dem han kunde; och han, språkexperten, kunde många. Dessutom verkade det som om ordens uttal och betydelser försköts från dag till dag, och från person till person.
En stad som alla andra, men där ändå allt var obegriplighet. Fanns den på jorden överhuvudtaget?
Passet hade tagits ifrån honom på hotellet, ingen intresserade sig för hans problem. Hur hade han kunnat hamna här i denna overklighet när han stigit på planet i Budapest med destination Helsingfors?
Kanske har han ändå en möjlighet att nå ett svar: hos den vackra Epepe (eller hette hon Bebebe, eller Edjedje...) Men en dag är hon borta, andra har flyttat in i hans hotellrum. Hans identitet är nollställd.
Mardröm? Science fiction? Förtäckt samhällskritik? Helvetesvision? Många tolkningar erbjuder sig; säkert är bara att ungraren Ferene Karinthy driver spänningen till bristningsgränsen i en mycket ovanlig berättelse med ohyggliga perspektiv och många dunkla bottnar.

(text från omslagsflik)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

236

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Utgivningstid

Sidantal

194

Språk

Översättare

Lisätietoja

Översättning från engelska

Namn

Första publikation

ja

Språk