Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Första ljuset

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Jerusalem. Den urgamla stad där hat, svek, längtan och desperation glöder i allas hjärtan.

Mörker, såväl andligt som politiskt, övertäcker världens heligaste och mest turbulenta stad. Jerusalems befolkning, styrd från Rom och manipulerad av religiösa och egennyttiga makthavare, undrar om Befriaren någonsin skall komma.

Shoshana och Manaen söker förtvivlat efter hopp och mening i en värld där deras kärlek är förbjuden. Andra ber och väntar på att Ljuset, Messias sanna ljus, ska uppenbaras. Tiggaren Peniel, den romerske centurionen Marcus, Israels överherde Zadok och hans tre adoptivpojkar – alla väntar de på att deras hopp ska bli verklighet.

Nu vandrar en helbrägdagörare vid namn Yeshua på Jerusalems gator. Är han Messias? Eller är han bara ännu en bedragare, som så många andra före honom?
(Bornelings Förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

I ett litet oansenligt hus i byn Beit Lechem – ”Brödhuset” – hängde lavendelbuntar på tork i stora rummets takbjälkar och fyllde huset med sin söta doft. Seder-måltiden var avklarad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

421

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

305

Språk