Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Domarens brev

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

BeskrivningJuridikprofessorn Ray Atlee får ett brev som kommer att förändra hans liv totalt. Hans far, en välrenommerad och inflytelserik domare, är allvarligt sjuk och uppmanar honom att återvända hem till släktgården i Mississippi för att diskutera hur arvet ska fördelas.
När Ray kommer dit har fadern dött – och tre miljoner okända dollar finns undangömda i huset. Men var kommer pengarna ifrån och vad ska han göra med dem? Måste han dela dem med sin bror Forrest, som snart skulle förbruka dem på droger? Och vem är utpressaren som börjar förfölja Ray och vill komma åt den hemliga summan?

Pengar, heder, makt – det är mycket som står på spel i denna snabbfotade och flyhänta thriller om nyrika uppkomlingar i den amerikanska södern och deras giriga kamp om ett ödesdigert arv.

(Albert Bonniers förlag)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Det kom med posten, med vanlig postbefordran, på det gammaldags sättet eftersom Domaren var nästan åttio år och misstrodde moderna anordningar. Glöm e-post och till och med fax. Han använde inte telefonsvarare och han hade aldrig tyckt om telefonen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

334

Språk

Översättare

Namn

Utgivningstid

Sidantal

308

Förlag

Språk

Serie

Första publikation

ja

Språk