Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En oväntad semester

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En oväntad semester handlar om tjugosjuåriga Rachel som lever ett häftigt liv i New York. Hon vantrivs på sitt hotelljobb och ägnar tillvaron helt och hållet åt uteliv tillsammans med bästa väninnan som hon också delar lägenhet med. Droger tillhör vardagsmaten, barer och killar livsluften. Men en kväll går allt överstyr och Rachel har till slut tagit för många sömntabletter. Hennes familj hemma i Irland griper in och Rachel hämtas hem för att tas in på rehabiliteringshem. Det var absolut inte vad Rachel hade tänkt sig, men vid närmare eftertanke kanske en klinik inte är fel. Rachel ser framför sig popstjärnor och filmskådisar, bastubad och massagebehandlingar - så varför inte lite semester. Till kliniken anländer så Rachel men långsamt och obönhörligen går det upp för henne att här finns inga stjärnor och ingen lyx. Tillvaron består plötsligt bara av terapibehandling, trista typer och svekfulla familjemedlemmar.

(Norstedts)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

De påstod att jag var drogmissbrukare. Det hade jag svårt att acceptera. Jag hade gått i klosterskola och var en medelklasstjej som använde droger i avkopplande syfte.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

533

Förlag

Språk

Översättare

Serie

Utgivningstid

Sidantal

534

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk