Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nordkraft

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Nordkraft är en roman i tre delar om en samling unga människor i Danmarks fjärde stad Ålborg. De driver fram och tillbaka över gränsen till det tillåtna, och alla har de mer eller mindre levt missbrukarliv. Några har fastnat i det och går under. Boken är skriven i tre delar med en gemensam miljö och en gemensam personkrets, men de kan också läsas helt fristående: ett sätt att komponera romaner som blivit alltmer vanligt både i Europa och USA. Första delen handlar om en knarksmugglare - pusherfrau - som pendlar mellan Ålborg och Christiania, andra delen om en sjöman som återvänder hem fast besluten att inte gå ned sig igen, och den tredje handlar om begravningen av en ung man som verkligen gick ned sig, och om vännerna som dricker gravöl över honom. Gamla sår rivs upp och nya möjligheter träder fram.

Nordkraft är en av dansk litteraturs absolut största succéer de senaste åren. Den danska kritiken applåderade och stampade i golvet, och Jakob Ejersbo blev på kort tid blivit en av Danmarks mest berömda yngre författare.
Jakob Ejersbo är född 1968 och har tidigare arbetat som journalist. Han debuterade 1998 med romanen Fuga (som han skrev tillsammans med Morten Slsinger) och 2000 kom novellsamlingen Superego.

(Norstedts)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

478

Språk

Utgivningstid

Sidantal

509

Förlag

Språk

Översättare