Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gula änkan

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Privatdetektiven och ensamvargen Jussi Vares befinner sig mitt i en fyrtioårskris. Tristessen smyger sig på och livssaldot står på minus. Vändningen kommer när Vares oväntat återförenas med sin gamla lumparkompis, den kvinnliga sergeanten Eeva Sunila, som svävar i livsfara. Mötet leder Vares rakt in i en internationell ekobrottshärva av tung kriminalitet, svek och förräderi.
Eeva Sunila har förförts av sin före detta fästman, ekonomen Antero Kraft, som avtjänar livstidsstraff för miljonskingring och penningtvätt, pengar som han lurat till sig från den ryska maffian. När Kraft får veta att hans pengagömma är på väg att avslöjas bestämmer han sig för att rymma. Men en hämndlysten före detta affärskompanjon kommer honom snabbt på spåren och med hjälp av två lejda mördare tar en vildsint människojakt sin början.
Samtidigt bestämmer sig Vares och Eeva för att försöka sno åt sig en del av pengarna och hamnar i en farlig karusell av dubbelspel, våld och åtrå som utmynnar i en dramatisk uppgörelse.


(Citerat från bokpärmen, Bazar 2007)
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
367
Förlag
Språk
Utgivningstid
Sidantal
350
Förlag
Språk
Översättare