Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gula änkan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Privatdetektiven och ensamvargen Jussi Vares befinner sig mitt i en fyrtioårskris. Tristessen smyger sig på och livssaldot står på minus. Vändningen kommer när Vares oväntat återförenas med sin gamla lumparkompis, den kvinnliga sergeanten Eeva Sunila, som svävar i livsfara. Mötet leder Vares rakt in i en internationell ekobrottshärva av tung kriminalitet, svek och förräderi.
Eeva Sunila har förförts av sin före detta fästman, ekonomen Antero Kraft, som avtjänar livstidsstraff för miljonskingring och penningtvätt, pengar som han lurat till sig från den ryska maffian. När Kraft får veta att hans pengagömma är på väg att avslöjas bestämmer han sig för att rymma. Men en hämndlysten före detta affärskompanjon kommer honom snabbt på spåren och med hjälp av två lejda mördare tar en vildsint människojakt sin början.
Samtidigt bestämmer sig Vares och Eeva för att försöka sno åt sig en del av pengarna och hamnar i en farlig karusell av dubbelspel, våld och åtrå som utmynnar i en dramatisk uppgörelse.


(Citerat från bokpärmen, Bazar 2007)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

367

Språk

Utgivningstid

Sidantal

350

Förlag

Språk

Översättare