Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Slaktarpojken

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mrs Nugent säger att Bradys är som grisar - "alla vet om det". Francie Brady känner att hela stan uttalat sin dom över honom och hans familj och han försöker desperat att få upprättelse och respekt. Samtidigt glider familjen Brady obevekligt ner i fattigdom och förtvivlan. Det enda som till slut håller Francie uppe är den starka vänskapen med Joe Purcell. När också Joe sviker finns ingenting kvar. Inget utom tanken på hämnd...
Slaktarpojken (The Butcher Boy) är den vuxne Francie Bradys redogörelse för vad som hände i hans ungdom. Hans berättelse är obönhörlig i sin förvridna logik och samtidigt fylld av nattsvart humor och språklig uppfinningsförmåga.
Slaktarpojken har blivit något av en modern irländsk klassiker. den har nominerats till Bookerpriset och filmats av Neil Jordan.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

När jag var pojke för tjugo eller trettio eller fyrtio år sen bodde jag i en liten stad där alla var på jakt efter mig för det jag gjort med fru Nugent. Jag gömde mig vid floden i en håla under ett ljungträsnår.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

295

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

186

Förlag

Språk

Översättare