Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Slutet på historien

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Slutet på historien, triangeldramat med en medelålders författare, Bendrix, som manlig huvudperson och en kvinnas med lysande inlevelse återgivna dagbok som hjärtpunkt, hör till Graham Greenes stora romaner. Den är också en av hans framgångsrikaste.

Den började ta form, ha Graham Greene berättat, en gång på Capri 1948. Han fick kämpa hårt för att finna den rätta tonen. "Den hade slagits an av Bendrix redan på första sidan: 'Detta är en berättelse om hat i långt högre grad än om kärlek'. Och ändå ryggade jag tillbaka för att se hela boken inpyrd av hans hat. Jag kände mig som en färgblind som försöker urskilja olika färgnyanser. För min bok fanns endast två nyanser av samma färg: den extrema kärlekens och det extrema hatets."

(baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

En berättelse har inte början eller slut: man väljer godtyckligt ut det ögonblick i sin erfarenhet, från vilket man vill se tillbaka eller blicka framåt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

252

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

279

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Modernista, 2016