Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Storfurstinnan

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
I juni 1914 var tsarens äldsta dotter, storfurstinnan Olga arton år. Hon var vacker, viljestark och djupt förälskad i en ung officer vid det kejserliga gardet. Men första världskriget kastar sin slagskugga över Ryssland. Rasputin konspirerar, revolutionen jäser... Fredens och idyllens dagar är räknade.

Den ryska tsarfamiljen Romanovs öden, som slutade med den blodiga massakern i Jekaterinburg fyra år senare, är legendariska. Sedd genom den unga storfurstinnans klara, oförvillade ögon får den tragiska berättelsen ett nytt djup, som griper och fascinerar.

(baksidestext)
Ämnen och teman
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Det var en dag, och kanske bara en timme den dagen, då de alla var inom synhåll för varandra på den vida vattenytan där Neva flyter ut Finska viken. Somliga av dem hade inte träffats ännu. De var främlingar bland de tusentals söndagsfirarna som hade farit ut från S:t Petersburg med färjorna, som normalt gick i trafik mellan öarna, och med småbåtar av alla de slag för att se så mycket de kunde komma åt av det som de ryska tidningarna nu i nära en vecka hade kallat "en historisk händelse". Men storfurstinnan Olga var där, lycklig och glad, ombord på den lilla "Alexandria" och likaså Simon Hendrikov i livvakten kring hennes far, den ryske tsaren.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
549
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk
Undertitel
roman
Utgivningstid
Sidantal
446
Språk
Översättare