Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Adrian Mole 30 1/4 i cappucinoåldern

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Adrian Mole dök upp som en finnig, prepubertal gosse 13 3/4 (1982) och hans senare öden har man kunnat följa i ytterligare tre böcker.

I Sue Townsends nya bok har Adrian Mole blivit trettio och är i ”cappuccinoåldern”, men under mannens yta finns dock den naive gossen kvar. Den litterära karriär som han drömmer om har ännu inte tagit fart. Hans storverk Ack, min hembygds flacka kullar har inte funnit sin förläggare, men med anledning av sitt arbete på restaurang Kreti & Pleti får han tillfälle att vara med i matprogrammet Asgott. Han får där anbud att skriva en matbok men drabbas naturligtvis av skrivkramp, så hans mor måste skriva boken. Han råkar dessutom in i invecklade kärlekshistorier, blir arbetslös och tvingas flytta hem till föräldrarna. När boken slutar står han utan jobb, utan hem och med två barn på halsen – allt i sedvanligt Adrian-Mole-kaos. Vi väntar på fortsättningen…

Adrian Mole är en av de senaste årtiondenas stora skapelser inom den klassiska engelska humorgenren. Böckerna om honom är en genial sammansmältning av humoristisk tonårsstudie och satirisk bild av tillståndet i England. De har också blivit stilbildande. Kan man tänka sig böckerna om Bert och Sune utan Adrian Mole?

(Natur och kultur)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Så fattar jag då ännu en gång pennan för att dokumentera en skickelsediger tid i mannens historia (och tack gode Gud för att jag inte behöver lägga till "och kvinnans", eftersom detta är avsett att bli en hemlig dagbok).
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.