Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den onda timmen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den lilla byn har återgått till ett normalt liv. Det råder lugn efter de ständiga inbördeskrigen. Utrensningarna har avslutats och den nye borgmästaren och hans poliser konsoliderar sin maktposition genom att missbruka den. De skapar sig enorma rikedomar på andras bekostnad. Men lugnet är bara skenbart. På natten får byborna smädeskrifter, där byns erotiska skandaler avslöjas, uppsatta på sina dörrar. Oron tilltar och slutligen proklameras nattligt utegångsförbud. Samtidigt stärks oppositionen mot den korrumperade borgmästaren.
"García Márquez är en suggestionens mästare, man får känslan att han har en förmåga att kommunicera praktiskt taget totalt" skriver Karl Erik Lagerlöf om Den onda timmen, där den sydamerikanska byn blir en spegling av det större samhället. Byn har en våldsam förhistoria och är präglad av inbördeskrigen. De talrika och omsorgsfulla porträtten av byns invånare ger sammantagna en psykologisk förklaring till den sydamerikanska kontinentens misslyckande - trots alla dess möjligheter.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Fader Angel reste sig upp med tunga och avmätta rörelser. Han gned sig i ögonen med de beniga händerna, drog moskitnätet åt sidan och blev sittande, tankfull ett ögonblick, på den tunnslitna sävmattan så länge han behövde för att känna efter att han levde och för att erinra sig dagens datum och dess motsvarighet i helgonboken.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

191

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

156

Språk

Översättare