Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nåd för de döda

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Nåd för de döda är den tredje och avslutande delen i trilogin L.A. Noir, som Ellroy brukar kalla ett mångtydigt monument över en genuin skitstövel. Personen som åsyftas är Lloyd Hopkins, snut och en genuint osympatisk person: reaktionär, rasistisk och sexfixerad men en gudabenådad mordutredare.

Disciplinnämnden vid Los Angeles-polisen får slutligen nog av råskinnet Lloyd Hopkins, som omplaceras och degraderas. Hans nya uppgift blir att bistå FBI vid utredningen av en serie bankrån. När bankrånarna börjar bli våldsamma upptäcker man att Hopkins talanger trots allt är värdefulla, och efter ett par polismord oumbärliga. När Hopkins av en tillfällighet kommer över information om korruption inom den högsta polisledningen ser han sin chans till revansch. En konfrontation med högste polischefen är oundviklig och inget kan nu hindra Hopkins från att åter hamna i hetluften.
(Bra böcker)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Med destination Centralfängelset i Los Angelesdistriktet körde sheriffmyndighetens transportbuss ut genom grinden till Brandläger Nr 7 i Malibu med sin last av interner som väntade på frigivning, arbetspermission eller straffjämkning. Femton av männen skrålade uppsluppna anständigheter, bankade på rutorna och rasslade med fotbojorna. Den sextonde, som slapp vara tyngd av järn som en förmån på grund av hans rang som brandbekämpare "Klass A", satt där framme hos föraren/sheriffassistenten och studerade en fotokub av plast med en bild av en kvinna i punk-rockdräkt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

316

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk