Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Robert Ludlums Projekt Hades

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Är det ett mördarvirus som skördar sina första offer?

En hemlös man i Boston, en armémajor i Kalifornien och en tonårsflicka i Atlanta har drabbats av ett tidigare okänt virus och snabbt avlidit i häftiga plågor.
Ett forskarlag på ett statligt smittskyddslaboratorium arbetar frenetiskt med att genetiskt kartlägga viruset och söka ett medicinsikt samband mellan de tre dödsfallen.
När Jonathan Smith, militärläkare och forskare vid laboratoriet, återvänder från en utlandsresa utsätts han för en rad oförklarliga mordförsök. Ännu en chock drabbar honom när han får veta att hans fästmö, doktor Sophia Russell, är den fjärde som dukat under för viruset.
Men Jonathan upptäcker att Sophia smittats avsiktligt – någon har injicerat viruset. Hans sorg och raseri driver honom att ta upp striden med en okänd fiende, vars avsikter han inte vet något om. Snart nog inser han att det är en fiende med fruktansvärda medel och lika fasansfulla mål.
Någon försöker med berått mod sprida en dödlig farsot över världen. (Baksidestext)

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Ett kallt oktoberregn strilade ner över Knightsbridge i korsningen av Brompton Road och Sloane Street. Den strida strömmen av ilsket signalerande privatbilar, svarta Londontaxi och röda, dubbeldäckade bussar vände av söderut på sin långsamma färd mot Sloane Square och Chelsea.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

487

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

380

Språk

Översättare