Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Torsdagsvännen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På ytan verkar äktenskapet mellan Hannah och Humphrey Drayton lyckligt, men de har nästan ingenting gemensamt och Hannah blir allt oftare lämnad ensam. Hon tar sin tillflykt till sitt stora intresse, att skriva barnböcker, trots att Humphrey försöker förlöjliga hennes författarambitioner. Ett besök hos ett litet förlag kommer att totalt förändra hennes liv. Inte nog med att hon får en bok antagen, hon träffar här också David, och de blir djupt förälskade i varandra. Humphrey upptäcker snart att Hannah träffar en annan man, men han har själv en hel del att dölja och hämnd är inte det första han tänker på. Men så inträffar något som i ett slag sätter stopp för alla hans planer.

Originalspråk

Textutdrag

Hannah Drayton steg av bussen i närheten av Ealing Broadway. Tre minuter senare promenerade hon genom välbeställda kvarter som abrupt övergick i ett kommunalt bostadsområde. Ändå var det här bostadsområdet olikt den vanliga sorten eftersom de flesta husen var terrasserade.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

398

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

269

Språk

Översättare