Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Legenden om Iserim

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Legenden om Iserim låg bevarad i den blå kistan, och den hörde ihop med mitt liv.

Egentligen hette hon Iseau-Marie, och blodung kom hon någonstans från Franken upp till vår kalla stenborg i Livland. Det var för fyrahundra år sedan, men i mäster Mikaels porträtt levde hon kvar i vår tid och vårt liv.

Och i mig, Lena, levde hon på ett sällsamt sätt, fastän jag ingenting hade av hennes kött och blod. Men jag var husets fru som hon, jag mötte och upplevde som hon en jungfru Trude och en Mikael och ett barn. Jag köpte mig en frihet och betalde den. Så lärde jag mig att förstå Iserim.

LEGENDEN OM ISERIM

Med denna roman har Gund von Numers-Snellman skapat en ny kvinnogestalt - en fräsch, impulsiv, lidelsefull människa, vars öde man följer med samma spänning och tjusning som någonsin berättelserna om Annusjka och Barbi Björner till Larsvik. Det är snabbhet och flykt, glöd och temperament i rikt mått över Lenas historia sådan den berättas på dessa blad, och den lämnar läsaren betagen av en kvinnas kamp för en sista lycka och frihet.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

232

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

263

Förlag

Språk