Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ond bråd död i Venedig

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Vackra och legendomspunna Venedig är en stad som är så gott som förskonad från våldsbrott. Men det är inte någon tröst för den världsberömde dirigenten Helmut Wellauer som hittas död i sin loge i en av pauserna under en operapremiär. Vem kan ha önskat livet ur den genialiske dirigenten? Eller snarare vem gjorde det inte?
Guido Brunetti, den sympatiske poliskommissarien vid Venedigpolisen, får uppdraget att snabbt hitta lösningen på mysteriet som riskerar att smutsa ned stadens oklanderliga rykte. Till sin hjälp i detektivarbetet har han sin trevliga familj som gärna bidrar med kreativa gissningar över en tallrik pasta och ett glas rött vin. Det mystiska dödsfallet leder Brunetti in i en härva av ondska, hämnd och begär, och han ställs själv inför svåra moraliska beslut om vad som egentligen är rätt och fel.
Donna Leon är en prisbelönt amerikansk deckarförfattare som har bott i Venedig i över tjugo år. Hon har hittills skrivit fem böcker om kommissarie Brunetti, och Ond bråd död i Venedig belönades med The Suntory Prize för bästa spänningsroman 1991.

(Forum)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

tredje ringningen ljöd dämpat i foajéer och barer på operahuset La Fenice, vilket betydde att föreställningen snart skulle fortsätta. Premiärpubliken fimpade sina cigaretter, drack upp sina drinkar, avslutade sina samtal och började långsamt ta sig tillbaka till salongen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

273

Förlag

Språk