Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Slagvatten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ombord på ett gammalt slitet och sjögräsbevuxet krigsfartyg i linjetjänst på väg med emigranter från England till Australien befinner sig den förhoppningsfulle unge ädlingen Edmund Talbot. Det är alldeles i början av 1800-talet och England är sedan länge i krig med Frankrike. Genom Talbots dagbok får läsaren vara med om det sorglustiga mötet med ett annat brittiskt skepp - en fregatt som först felaktigt tas för fientlig - och de amorösa och andra förvecklingar detta för med sig. Men skeppen skiljs och alltmedan slagvattnet stiger djupt nere under däck går det upp för Talbot att den numera helt manöverodugliga skorven antagligen aldrig kommer att nå någon hamn utan försvinna med vågorna söderut. Och då återstår det för honom bara att göra ett vattentätt paket av dagboken.
Slagvatten är en fristående fortsättning på nobelpristagaren William Goldings roman från 1980 Sjöfarares riter — och ger liksom den en storslagen marin skildring. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Jag markerade min födelsedag genom att ge mig själv en present eftersom ingen annan tycktes ämna göra det! Jag köpte den förstås av proviantmästaren mr Jones.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

251

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk