Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kleopatra

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den mytomspunna Kleopatra var den sista härskaren av ptoleméernas ätt i Egypten, där de regerat sedan Alexander den Stores tid. Allmänt omvittnad är hennes stora charm, intelligens och lärdom hon kunde bland annat tala åtta språk och hennes sensualism som fick både Caesar och Marcus Antonius att bli hennes älskare. Hennes dramatiska liv var fyllt av kärlek, blodiga släktfejder och storpolitik. Nu väcks Kleopatra åter till liv i en intensiv och färgstark skildring, skriven med stor kunskap om tiden, miljön och historiska fakta.

Margaret George är bosatt i Madison, Wisconsin, när hon inte är ute på sina omfattande studieresor. Hon betraktas nu som den kanske främsta författaren av populärhistoriska romaner, exempelvis Henrik VIII:s självbiografi och Maria av Skottland.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Nilens dotter

Utgivningstid

Sidantal

407

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

Drottning av Solens rike

Utgivningstid

Sidantal

485

Förlag

Språk