Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Schakalen

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En modern klassiker av Frederick Forsyth

Han är expert. Han opererar snabbt, diskret och obevekligt. Han är världens skickligaste yrkesmördare.Han kallas Schakalen. Hans offer: general de Gaulle, Frankrikes president. Polisen har fått ett tips. Jakten har börjat. Men dagen för attentatet rycker allt närmare Schakalens dag. Schakalen blev Frederick Forsyths stora genombrott som thrillerförfattaren. Den utkom första gången 1971, och har blivit stilbildande för en hel genre, redan en klassiker. Vårens temasläpp från Albert Bonniers Klassiker är moderna deckarklassiker med konstnärlig form av Fideli Sundqvist.

(Bonnier)
Han kallas Schakalen

Hans riktiga namn är det bara några få som känner. Han är expert, opererar snabbt, diskret och obevekligt. Han är en av världens bästa lönnmördare.

Den här gången gäller det hans svåraste uppdrag. För en halv miljon dollar åtar han sig att mörda ett känt statsöverhuvud. Men polisen får ett tips om attentatsplanen och med ett minimum av ledtrådar tar man upp jakten på den okände mannen. Samtidigt går Schakalen till verket, kallt och metodiskt: han provar ut ett specialbyggt vapen, skaffar falska pass, rekognoserar och analyserar, röjer hinder ur vägen, både döda och levande. Och till slut kan ridån gå upp för dramats final, Schakalens dag.

Schakalen blev en sensation när den kom ut första gången och författaren Frederick Forsyth blev i ett slag världsberömd. Han räknas idag till vår tids främsta spänningsförfattare och många anser att Schakalen är den bästa thriller som någonsin skrivits.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Det är kallt klockan tjugo minuter i sju en marsmorgon i Paris och det verkar ännu kyligare när en man skall avrättas av en exekutionspatrull.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

328

Språk

Översättare

Undertitel

en thriller

Utgivningstid

Sidantal

310

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk