Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Skräddaren i Panama

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Harry Pendel är Panamas mest välrenommerade skräddare, anlitad av alla samhällets toppar. Men han har omskapat sitt förflutna och lyckats hemlighålla för alla vem han egentligen är – tills den dag då Andrew Osnard dyker upp i hans butik. Han vet allt som är värt att veta om Pendel och hans bakgrund.
Osnard är utsänd av brittiska underrättelsetjänsten för att hålla ett vakande öga på de heta storpolitiska stridigheter som förestår inför USA:s återlämnade av Panamakanalen i december 1999. Och han behöver Pendel för att kunna fullgöra sitt uppdrag – men också för att kunna göra sig en nätt liten förmögenhet på den brittiska statens bekostnad. Snart ska både Osnard och Pendel bli huvudrollsinnehavare i ett konspiratoriskt spel där alla bedrar alla...

Skarpsinnigt och på ett oefterlikneligt sätt blandar mästarberättaren John le Carré spänning och satir i denna mörka komedi om hycklande diplomater, opportunistiska politiker och giriga vapenhandlare och om kampen mellan illusion och verklighet.

(text från omslagsfliken)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det var en helt vanlig fredagseftermiddag i det tropiska Panama tills Andrew Osnard stormade in i Harry Pendels butik och ville ta mått på en kostym.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

430

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

430

Förlag

Språk

Översättare