Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Camilla vid skiljevägen

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Text från bokomslaget:

– Ingenting, sa hon långsamt, kan ordna sej mellan mej och Christer. Jag träffar honom aldrig. Han är gift med sitt jobb, inte med mej.

Krisen i hovsångerskan Camilla Martins äktenskap med kriminalkommissarie Wijk har nu blivit akut. Ingen av parterna har den minsta förståelse för den andras yrkesliv. Istället för att följa med sin hustru på operapremiär vecklar Christer in sig i en ny utredning om ett nytt brutalt mord. I ett vägskäl plockar Camilla under tiden opp en förbryllande liftare och hamnar därmed mitt i en skumraskhistoria som hennes make i det längsta vägrar att ta på allvar. De talar förbi varann och åker bokstavligen förbi varann på mörka och snöhala vintervägar.
Miljöerna skiftar snabbt – ena stunden charmiga Södra teatern eller Drottning Kristinas lusthus vid Kungsträdgården i Stockholm, nästa Hagby hemlighetsfulla lilla herrgård i utkanten av Skoga. Där hörs ekon från det förgångna, och Camilla hinner bli ordentligt skrämd innan kriminalkommissarien äntligen känner sig tvingad att ingripa. De kusliga brottsgåtorna blir kompetent utredda. Hur det går med de äktenskapliga problemen återstår för läsaren att förvissa sig om.

Camilla vid skiljevägen innebär för Maria Langs del ett jubileum. Boken är hennes trettionde roman i den spännande sviten om Christer Wijk.

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

192

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

237

Förlag

Språk