Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En lördag i juli när jag var sju år

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Allt förändras den där varma vindstilla dagen i juli. Kate är sju år och har tillsammans med sina båda äldre bröder och lillasyster varit nere vid sjön och badat. Då kör en polisbil upp framför grinden och ur kliver inte bara poliskonstapeln utan också byns pastor och doktorn. En katastrof har inträffat och fyra syskon är föräldralösa.
Kate har alltid tytt sig till den tio år äldre Matt och hos honom söker hon nu tröst och stöd. Mellan dem finns en särskild gemenskap, han betyder allt för henne. Med sin briljanta begåvning och passionerade intresse för naturen uppmuntrar han Kates märkliga fascination för djurlivet i sjön. Men det finns också sådant i Matts liv som inte Kate känner till.
Tjugo år senare möter vi åter Kate. Hon är nu framgångsrik forskare i zoologi, men fortfarande påverkad av barndomens traumatiska händelser. Hon kan identifiera organismer under ett mikroskop, men ser inte vad som orsakar hennes eget kaotiska känsloliv.

I det lilla samhället Crow Lake i norra Kanada utspelas detta universella drama om familjeband och missförstånd, om skuld, om känslor av förbittring som pyr under ytan. På ett lyriskt, återhållet språk visar Mary Lawson med stor värme och humor hur man trots allt kan försonas med det förflutna.
(Albert Bonniers Förlag)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

289

Förlag

Språk