Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En sommar i Närke i början av 60-talet. Det blir en hård sommar, säger den 14-årige Eriks far. Och det blir det. Allt laddas upp, allt stegras tills Det Fruktansvärda inträffar och kastar långa skuggor över staden på slätten, över Eriks framtid och människorna i hans närhet.
(Bonnier)

- - -

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö blir en Läsarfavorit.

En sommar i Närke i början av 60-talet. "Det blir en hård sommar", säger den 14-årige Eriks far. Och det blir det. Det Fruktansvärda inträffar, en ödesdiger händelse som ska kasta långa skuggor över staden på slätten, över Eriks framtid och människorna han älskar.

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö utkom första gången 1998 och brukar räknas som en av höjdpunkterna i Håkan Nessers författarskap, som flerfaldigt belönats för sina kriminalromaner. Romanen filmatiserades 2005. Nu ges denna älskade roman ut som en av våra Läsarfavoriter - utvald av Er att läsa om igen.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Det ska handla om Det Fruktansvärda, detta som jag nu ger mig in på, det ska det naturligtvis, men också om annat. Det är ju den ödesdigra händelsen som gör att jag kommer ihåg sommaren 196- starkare ön alla andra somrar under min uppväxt. Som kastar sitt dystra sken över så mycket annat.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

262

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

246

Språk